Coworking

Coworking zit in de lift. Steeds meer mensen zoeken naar een professionele en betaalbare oplossing als alternatief voor thuiswerken. Maar ook heel wat bedrijven bieden de mogelijkheid om op een decentrale plaats te werken om files te vermijden of kosten te besparen.

Op een coworkinglocatie heb je een comfortabele werkpost met wifi ter beschikking, aangevuld met andere faciliteiten zoals koffie, frisdrank en een vergaderruimte. Je werkt in een productieve omgeving zodat je beter gefocust bent dan thuis. Co-Works! zorgt voor een comfortabele werkvibe die een beetje als thuis voelt. 

Enkele voordelen van coworking

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor coworking. Deze kunnen voor iedereen anders zijn. We sommen er enkele op...

Verhoogde productiviteit

In een coworkingspace ligt de productiviteit doorgaans hoger dan wanneer je enkel van thuis uit zou werken. Er is minder afleiding en een lichte sociale druk zorgt ervoor dat je professioneler en aandachtiger werkt. Omdat je niet bij je directe collega's werkt, word je doorgaans minder snel gestoord.

Creatieve dynamiek

In een coworkingspace heerst een bepaalde dynamiek. Freelancers, jonge ondernemers of afstandswerkers zijn doorgaans gemotiveerde en creatieve mensen die met een positieve ingesteldheid en volle goesting hun werkdag aanvatten. En die dynamiek straalt af op de andere coworkers.

Sociale contacten

Wie van thuis uit werkt, is de hele dag op zichzelf aangewezen. Het gebrek aan sociaal contact zorgt voor minder motivatie en minder creativiteit. Een luchtig babbeltje met een andere coworker kan de sleur doorbreken en soms voor nieuwe inzichten zorgen.

Vernieuwende ideeën

In een coworkingspace zorgen nieuwe inzichten voor extra inspiratie. Ook al werk je voor een totaal ander bedrijf of ben je werkzaam in een andere sector, coworkers kunnen een totaal andere blik op de zaak werpen. Op die manier kan je een vraag of probleem soms op een vernieuwende manier aanpakken.

Samenwerkingsverbanden

Zet je enkele creatieve en ondernemende geesten samen, dan is de kans groot dat er iets moois ontstaat. Door een verscheidenheid van kennis, ervaring en competenties samen te brengen kunnen er samenwerkingsverbanden ontstaan. Heb je een prangende vraag? Dan kan je deze stellen aan de community, er is vast iemand die je kan helpen!

Vrijheid en flexibiliteit

Als coworker bepaal je zelf waar en wanneer je werkt, pauze neemt of meetings houdt. Zo kan je zelf de meest productieve momenten kiezen om te coworken. Of je nu een paar uur of 5 volle dagen per week komt coworken, je kiest zelf de meest geschikte formule uit. Op die manier betaal je enkel wat je nodig hebt.

Kostenefficiënt

Wanneer niet voltijds een aparte kantoorruimte nodig hebt, is het interessanter om voor een coworkingformule te kiezen. Soms wordt coworking als tussenoplossing of opstap gekozen, maar het kan ook perfect op lange termijn. De abonnementen bij Co-Workst zijn maandelijks opzegbaar en kunnen steeds aangepast worden.