Nieuwe coworkingspace in Geel start op 1 april

Vanaf 1 april 2020 kan je coworken in het centrum van Geel. Communicatiebureau C-Works! verhuisde naar een ruimer pand in de Stationsstraat en stelt hun kantoor voortaan open voor startende ondernemers, freelancers en thuiswerkers die een werkplek zoeken. Dit initatief kreeg de naam Co-Works! en loopt in samenwerking met Bar d'Office, een organisatie die over heel Vlaanderen cowerken stimuleert en faciliteert.

Het idee om iets te doen met coworking leefde al langer. "Toen ik 7 jaar geleden startte met mijn communicatiebedrijf C-Works!, wilde ik niet alleen maar thuiswerken", legt oprichter Hans Claesen uit. "Toen ik op zoek ging naar een betaalbare en professionele omgeving om te werken en klanten te ontvangen, kwam ik terecht bij Bar d' Office in Turnhout. Zij waren net gestart met de eerste coworkingspace in de kempen, in de kantoren van Blenders - toen nog SPK -  op de Campus Blairon. De timing was perfect. Ik was toen hun eerste coworker en heb een dik jaar van hun faciliteiten gebruik gemaakt. Tot ik naar een eigen apart kantoor verhuisde." 

Community van coworkers

Het delen van een werkplek heeft wel wat voordelen. Niet alleen kan je als startende ondernemer gebruik maken van een professionele werkomgeving aan een betaalbare prijs, je komt ook in contact met andere creatieve en ondenemende mensen. Dit zorgt voor een verhoogde productiviteit, je kan ideeën aftoetsen bij gelijkgestemde zielen of zelfs samenwerken met andere coworkers. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd om coworkers met elkaar in contact te brengen. Er is ook een facebookgroep waarin vragen, ervaringen en ideeën gedeeld kunnen worden.

Faciliteiten

Naast en comfortabele werkplek, snelle wifi en een creatieve vibe, kan je als coworker ook van andere faciliteiten en diensten gebruik maken. "Er is een vergaderzaal met een capaciteit van 5 personen, die gebruikt kan worden om klanten te ontvangen.", vertelt project manager Elise Vangeel. "In de toekomst zal er nog een grotere vergaderruimte bijkomen waar plaats is voor een 12-tal mensen. En er komt binnenkort ook een creatieve ruimte die wordt ingericht als woonkamer om in een ontspannen sfeer te kunnen vergaderen, workshops te houden of te brainstormen. Onze coworkers kunnen bij ons ook pakjes laten leveren en van andere dienste gebruik maken."

Perfecte ligging en gratis parking

De coworking space in Geel is alvast prima gelegen. Het station ligt op wandelafstand, net zoals de gratis centrumparking. Ook aan drank en spijs is er geen gebrek: in de nabije omgeving is er onder meer een broodjeszaak, frituur en pastabar. De Markt van Geel - met heel wat horecazaken - ligt op slechts 6 minuten wandelen. 

Meer info

Er staat dus wat te gebeuren bij Co-Works! in de Stationsstraat. Wie op de hoogte wil blijven kan de Facebookpagina van Co-Works! volgen of kan zich inschrijven op de nieuwsbrief onderaan deze pagina. Voor meer informatie kan je ook steeds contact opnemen!