Het nieuwe werken

Bij Co-Works! richten we ons op het nieuwe werken. Hierbij gaat het om het flexibiliseren van het werk naar tijd en plaats, met aandacht voor onderlinge communicatie en samenwerking.

Het oude werken is nog gebaseerd op een industriële samenleving, waarbij de nadruk ligt op productie van materiële goederen op een bepaalde plaats en een bepaald tijdstip. Bij het nieuwe werken ligt de nadruk eerder op creatie. Tijd en plaats zijn minder van belang. Concepten zoals thuiswerk en coworking passen hier perfect in.

Betere productiviteit door flexibiliteit

Steeds meer bedrijven laten toe dat hun medewerkers vanop afstand werken, thuis of op een flexwerkplek. Dit werkt efficiënter omdat ze minder vaak gestoord worden, maar ook omdat ze op de plaats en het het tijdstip werken waarop dat het meest efficiënt kan. Thuiswerkers, flexwerkers en coworkers kunnen ook de files van en naar kantoor mijden met extra tijdswinst tot gevolg.

Enkele voordelen van het nieuwe werken

  • Hogere productiviteit en efficiëntere inzet van medewerkers
  • Lager ziekteverzuim en gemotiveerdere medewerkers
  • Minder kosten door gebruik van flexwerkplekken
  • Meer vrijheid maar ook verantwoordelijkheid voor medewerkers
  • Efficiëntere processen door gebruik van IT-toepassingen

Coworking als hefboom

Niet iedereen is even productief bij thuiswerk. Soms is een professionele omgeving zonder al te veel afleiding interessant om de focus op de job te kunnen behouden. Een coworkingspace is dan een ideale oplossing voor medewerkers die liever niet alleen werken en een lichte sociale druk kunnen gebruiken. Ook voor startende ondernemers en freelancers is flexwerken interessant omdat ze aan een betaalbare kost gebruik kunnen maken van professionele faciliteiten.

Meer info over Co-Works!

Wens je meer info over onze formules of faciliteiten? Wens je meteen te starten als coworker? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op!