Blogs

6 dingen die je niet mag vergeten bij het coworken!

Vanaf het moment dat je beslist om te gaan werken op een coworkingplek is het belangrijk dat je net even die tijd extra gaat nemen om na te denken over hoe je dit gaat doen en hoe je het gaat aanpakken. Je zal er dus moeten voor zorgen dat je alles bij de hand hebt wat je nodig zou kunnen hebben om je dag productief te benutten. 

Als je ervoor zorgt dat je de juiste tools binnen gebruik hebt kan je wel zeggen dat je bijna overal kan werken en elke plek een coworkplek kan worden. 

 

5 thuiswerktips voor meer werkvreugde

Werken wordt steeds meer tijd- en plaatsonafhankelijk. Technologie maakt het mogelijk, sommige omstandigheden - denk maar aan de maatregelen om het coronavirus in te dijken - maken het noodzakelijk. Thuis efficiënt werken is voor de ene gemakkelijk, maar voor de andere een hele opdracht. We geven je daarom graag enkele tips mee om thuiswerk en telewerk zo vlot mogelijk te laten verlopen.

3 tips om je productiviteit te verhogen

Wanneer telewerkers, ondernemers en freelancers hun maximale niveau van productiviteit bereiken komen ze in een bepaalde positieve "werkflow" terecht. Die flow is een gemoedstoestand waarin de concentratie hoog is en je het gevoel hebt dat je ineens superveel gedaan krijgt.

Voor mensen die een werkruimte delen kan het soms een uitdaging zijn om geconcentreerd te blijven. We geven je graag 3 tips mee over hoe je je flow kan beschermen en je productiviteit kan maximaliseren wanneer je in een coworking space werkt.

5 voordelen van coworken

Financiële flexibiliteit

Het huren van een traditioneel kantoor in België kost veel geld. Als men dit op jaarbasis bekijkt is het huren van een coworking space doorgaans goedkoper, dit inclusief meubilair, internet, nutsvoorzieningen, schoonmaak, keuken en meer. Wanneer een bedrijf kiest voor een coworking space in plaats van een traditionele kantoorruimte kunnen ze hier tot wel 70% mee besparen.

Het nieuwe werken

Bij Co-Works! richten we ons op het nieuwe werken. Hierbij gaat het om het flexibiliseren van het werk naar tijd en plaats, met aandacht voor onderlinge communicatie en samenwerking.

Het oude werken is nog gebaseerd op een industriële samenleving, waarbij de nadruk ligt op productie van materiële goederen op een bepaalde plaats en een bepaald tijdstip. Bij het nieuwe werken ligt de nadruk eerder op creatie. Tijd en plaats zijn minder van belang. Concepten zoals thuiswerk en coworking passen hier perfect in.

Nieuwe coworkingspace in Geel start op 1 april

Vanaf 1 april 2020 kan je coworken in het centrum van Geel. Communicatiebureau C-Works! verhuisde naar een ruimer pand in de Stationsstraat en stelt hun kantoor voortaan open voor startende ondernemers, freelancers en thuiswerkers die een werkplek zoeken. Dit initatief kreeg de naam Co-Works! en loopt in samenwerking met Bar d'Office, een organisatie die over heel Vlaanderen cowerken stimuleert en faciliteert.

Abonneren op RSS-blogs